
W Restauracji Belvedere serwujemy typowe dla polskiej kuchni potrawy w awangardowym wydaniu. Autorem menu jest Tomasz Łagowski, który łączy w swojej kuchni zarówno tradycję, jak i najnowsze trendy kulinarne, co sprawia, że każde danie to prawdziwa uczta dla zmysłów. Aby dopełnić Państwa doświadczenie kulinarne, nasz profesjonalny sommelier oferuje najbogatszą w Warszawie ofertę win z polskich winnic. Serdecznie zapraszamy do odkrywania smaków, które łączą w sobie przeszłość i przyszłość polskiej kuchni.
Tatar z polędwicy wołowej z leśnymi grzybami, ogórkiem kiszonym i siekaną szalotką
Bulion borowikowy, kremowa śmietana, łazanki
Polędwica wołowa faszerowana borowikami, pieczone ziemniaki z ziołami, śliwka z chrupiącym boczkiem
Tatar z polędwicy z tuńczyka z sosem bonito, zielonym groszkiem, cukinią i majonezem wasabi
Kremowa Burrata, figi, pomidor czekoladowy, musztardowiec, tapenada z oliwek
Kurki, szalotka, estragon, kwaśna śmietana, parmezan
Pieczony seler, trufle, parmezan, sałata rzymska, winegret
Smażony sandacz z sosem szampańskim, puree z topinamburu, smażona brukselka, ziemniaki w mundurkach
Pieczona polędwica z dorsza z blanszowanym szpinakiem, cukinią oraz sosem maślano-winnym i frytkami
Konfitowana noga kaczki z karmelizowanymi owocami, sosem koniakowym i kluskami śląskimi
Schab jagnięcy z orientalnymi przyprawami, cukinią w szafranie, imbirem i jaśminowym ryżem
Pierś z perliczki, glazurowane warzywa, puree ziemniaczane, sos z czerwonego wina
Domowe kopytka z truflami, ser gruyère, jesienna trufla
Rolada czekoladowo wiśniowa, lody śmietankowo-marcepanowe, kruszonka
Finansjer karmelowo migdałowy, lody morelowo korzenne
Tiramisu z namelaką pistacjową i biszkoptem savoiardi z Amaretto
10% serwisu kelnerskiego zostanie doliczone do rachunku
Z dumą prezentujemy potrawy, dostępne w menu Restauracji Belvedere w zależności od pory roku. Nasze sezonowe menu czerpie wszystko, co najlepsze z natury, oferując wyjątkowe dania, które harmonijnie łączą smak i świeżość. Każda potrawa odzwierciedla pasję do kulinariów i dbałość o detale, a składniki są starannie dobierane, aby zapewnić najwyższą jakość i autentyczny smak.
Zapraszamy do zanurzenia się w kulinarną podróż, która oddaje hołd bogactwu polskich produktów i wyjątkowym smakom każdej pory roku.
Swoje doświadczenie zdobywał w najlepszych restauracjach w Polsce i za granicą, które specjalizują się w autorskich interpretacjach kuchni europejskiej. Jest zwycięzcą wielu prestiżowych plebiscytów i zdobywcą tytułów takich jak „Kucharz odkrycie roku” według Poland 100 Best Restaurant. Finalista wielu konkursów kulinarnych w Polsce i za granicą, takich jak Bocuse d’or Poland 2015, reprezentant Polski w Paryżu na finale „Chef’s en or”, zwycięzca: „Chef’s Fight”, „Mistrzostw Polski w produkcie regionalnym” czy „Chef’s en or Poland”.
Jest perfekcjonistą z zamiłowaniem do najwyższego standardu pracy i najlepszej jakości składników. Styl jego gotowania można określić jako nowatorskie spojrzenie na klasyczne smaki kuchni polskiej z międzynarodowymi akcentami.