MENU

W Restauracji Belvedere  serwujemy typowe dla polskiej kuchni potrawy w awangardowym wydaniu. Autorem menu jest Tomasz Łagowski, który łączy w swojej kuchni zarówno tradycję, jak i najnowsze trendy kulinarne, co sprawia, że każde danie to prawdziwa uczta dla zmysłów.  Aby dopełnić Państwa doświadczenie kulinarne, nasz profesjonalny sommelier oferuje najbogatszą w Warszawie ofertę win z polskich winnic. Serdecznie zapraszamy do odkrywania smaków, które łączą w sobie przeszłość i przyszłość polskiej kuchni.

KLASYKI BELVEDERE

LEKKIE PRZEKĄSKI

ZUPY

DANIA RYBNE

DANIA MIĘSNE

DANIA WEGETARIAŃSKIE

  • SZNYCEL BAKŁAŻANOWY 115 zł

    Bakłażan z przepiórczym jajkiem sadzonym, sałatka z nowalijek z winegretem

DESERY

10% serwisu kelnerskiego zostanie doliczone do rachunku

Sezonowe menu

Z dumą prezentujemy potrawy, dostępne w menu Restauracji Belvedere w zależności od pory roku. Nasze sezonowe menu czerpie wszystko, co najlepsze z natury, oferując wyjątkowe dania, które harmonijnie łączą smak i świeżość. Każda potrawa odzwierciedla pasję do kulinariów i dbałość o detale, a składniki są starannie dobierane, aby zapewnić najwyższą jakość i autentyczny smak. 

Zapraszamy do zanurzenia się w kulinarną podróż, która oddaje hołd bogactwu polskich produktów i wyjątkowym smakom każdej pory roku.

Szef Kuchni Tomasz Łagowski

Szef Kuchni Restauracji Belvedere

Tomasz Łagowski

Swoje doświadczenie zdobywał w najlepszych restauracjach w Polsce i za granicą, które specjalizują się w autorskich interpretacjach kuchni europejskiej. Jest zwycięzcą wielu prestiżowych plebiscytów i zdobywcą tytułów takich jak „Kucharz odkrycie roku” według Poland 100 Best Restaurant. Finalista wielu konkursów kulinarnych w Polsce i za granicą, takich jak Bocuse d’or Poland 2015, reprezentant Polski w Paryżu na finale „Chef’s en or”, zwycięzca: „Chef’s Fight”, „Mistrzostw Polski w produkcie regionalnym” czy „Chef’s en or Poland”. 

Jest perfekcjonistą z zamiłowaniem do najwyższego standardu pracy i najlepszej jakości składników. Styl jego gotowania można określić jako nowatorskie spojrzenie na klasyczne smaki kuchni polskiej z międzynarodowymi akcentami.