Sebastian Olma Szefem Kuchni Belvedere

Z dniem 1 marca br. posadę Szefa Kuchni w restauracji Belvedere obejmie Sebastian Olma. Zastąpi on na tym stanowisku Adama Komara.

To bardzo istotna zmiana w zespole restauracji, która stawia na wieloletnią współpracę. Adam Komar funkcję Szefa Kuchni Belvedere pełnił przez 8 lat. I choć był to czas zarówno dla niego, jak i dla restauracji bardzo owocny, obecnie postanowił szukać nowych wyzwań na rynku gastronomii.

Prezes Belvedere Łazienki Królewskie, Artur Zymerman, bardzo miło wspomina współpracę z ustępującym Szefem Kuchni. Jak twierdzi: Adam wypełnił swoją rolę w naszej organizacji w 100% i jestem mu za to bardzo wdzięczny. Wszyscy dziękujemy Adamowi za jego wkład w sukces naszej restauracji, zaangażowanie i postawę. Życzmy mu samych sukcesów w przyszłości.

Sebastian Olma zna restaurację Belvedere bardzo dobrze. Od września 2017 roku bowiem pełni w niej funkcję Szefa Kreatywnego. Już wcześniej dał się poznać, jako pomysłowy i charyzmatyczny kucharz. Ma za sobą pracę w londyńskich restauracjach, m.in. pod okiem Gordona Ramsaya oraz Toma Aikensa. Po powrocie do Polski stał się sławny, dzięki wygranej II edycji popularnego programu TOP CHEF. W swojej pracy uwielbia łączyć tradycyjne polskie smaki z nowoczesną aranżacją dań.

Obecnie Sebastian Olma przejmie cały zakres odpowiedzialności za funkcjonowanie kuchni restauracyjnej.

Wszyscy życzmy Sebastianowi powodzenia na nowym stanowisku pracy i wspierajmy go w drodze do sukcesu. – Zespół Belvedere

Restauracja Belvedere

Restauracja Belvedere to jeden z najpiękniejszych i najciekawszych punktów na kulinarnej mapie Polski. Restauracja mieści się w wyjątkowym budynku Nowej Oranżerii w Łazienkach Królewskich. To budynek o ponad 150-letniej historii. Jak za dawnych czasów wypełniają go okazałe tropikalne rośliny.

 

Ostatnie artykuły