Wyjątkowe wyróżnienie dla Szefa Kreatywnego Belvedere
Bardzo cieszymy się z kolejnego wyróżnienia dla naszego Szefa Kreatywnego – Marcina Przybysza. Marcin został nagrodzony tytułem Szefa Przyszłości (Prix au Chef de l’Avenir) przez Międzynarodową Akademię Gastronomiczną – jedną z najbardziej renomowanych instytucji gastronomicznych na świecie. Ogłoszenie nagrody miało miejsce 11 marca 2016 r. podczas uroczystej kolacji przygotowanej przez Marcina Przybysza w restauracji Belvedere. Nagrodę wręczył laureatowi Maciej Dobrzyniecki – Prezydent Akademii Gastronomicznej w Polsce. Dodatkowo, Polska Akademia Gastronomiczna, przy wsparciu firm Cisowianka Perlage i Dajar, ufundowały Szefowi Przyszłości staż w jednej z najlepszych restauracji na świecie – w Osteria Francescana Massimo Bottury.
Przez blisko 20 lat Międzynarodowa Akademia Gastronomiczna przyznawała nagrodę Prix o Chef de L’Avenir najlepszym Szefom Kuchni z Europy. Laureatami są m.in. Magnus Nilsson ze szwedzkiej gwiazdkowej restauracji Fäviken, legenda kuchni francuskiej Yannick Alléno, Elena Arzak – jedna z najlepszych Szefowych Kuchni na świecie.
– Czuję się niezwykle wyróżniony dołączając do znakomitego grona Szefów nagrodzonych Prix au Chef de l’Avenir. To jedno z najbardziej prestiżowych wyróżnień dla Szefa Kuchni – mówi Marcin Przybysz. – Nagroda motywuje mnie do jeszcze cięższej pracy. W kuchni nie ma kompromisów, i jeśli chce się być najlepszym, trzeba o to walczyć codziennie.
Gratulujemy Marcinowi i zapraszamy codziennie na menu Szefa Przyszłości!