Sprawdź nasze wpisy na blogu

Polska Zobacz Więcej - Weekend za pół ceny

Polska Zobacz Więcej – Weekend za pół ceny

Jest nam niezmiernie miło poinformować, że Restauracja Belvedere bierze udział w akcji „POLSKA ZOBACZ WIĘCEJ – WEEKEND ZA PÓŁ CENY” W piątek 15. marca, dedykujemy akcji ofertę na nasze 3 polskie dania z karty za pół ceny: Żurek beskidzki na domowym zakwasie z borowikami i majerankiem, Kaczka w sosie własnym z marynowaną gruszką, cykorią, żurawiną i kremowymi ziemniakami Kruszonka jabłkowa z kajmakiem i lodami z masła orzechowego Mamy nadzieję przyczynić się tym samym do udostępnienia wyjątkowych miejsc w cenie mniejszej o połowę. Ogólnopolską akcję POLSKA ZOBACZ WIĘCEJ – WEEKEND ZA PÓŁ CENY zainicjowało

Czytaj więcej
Sebastian Olma w Dzień Dobry TVN

Sebastian Olma w Dzień Dobry TVN

Dzisiaj w Dzień Dobry TVN nasz Kreatywny Szef Kuchni, Sebastian Olma, prezentował dania z serami pleśniowymi. Zachęcamy do oglądania DDTVN, gotowania w domu i degustowania wielu innych propozycji dań Sebastiana w naszej Restauracji! Występ Sebastiana Olmy w Dzień Dobry TVN można obejrzeć klikając tutaj.

Czytaj więcej
Walentynki w Belvedere

Walentynki w Belvedere

Celebruj miłość z ukochaną osobą w Restauracji Belvedere Menu Walentynkowe dostępne w dniu 14 lutego 2019 od godziny 16:00. Na życzenie dostępne menu wegetariańskie. Rezerwacje stolików przyjmujemy pod numerem +48 606 102 002.

Czytaj więcej
Designed Dining w Restauracji Belvedere

Designed Dining w Restauracji Belvedere

Sebastian Olma zaprasza na specjalne Menu degustacyjne. „Designed Dining” to nowe i kreatywne połączenia smakowe takie jak troć z pikantnym wasabi i słodkim koprem włoskim, esencjonalnego consomme z kaczki na czerwonym winie z pierożkami buraczanymi, kulbina z ostrygą i pianą z owoców morza czy jagnięciny z bakłażanem, ciecierzycą i chrupiącą szałwią. Ucztę zakończy panna cotta z trawą żubrową i lodami orzechowymi. Zachęcamy także do korzystania z “Białego Baru”, gdzie przed kolacją czekać będzie nasz Barman z zaskakującą kompozycją na aperitif! Warto wejść w Nowy Rok testując wyszukane smaki w nowej

Czytaj więcej
Wesołych Świąt

Wesołych Świąt

Szanowni Państwo, informujemy, że restauracja Belvedere między 22. grudnia, a 2. stycznia będzie nieczynna. Zapraszamy w Nowym Roku! Przygotowaliśmy dużo nowości, od specjalnego DESIGNED DININIG po NIEDZIELNE BRUNCHE! Do zobaczenia, Zespół Belvedere

Czytaj więcej
Święto Trzech Króli i Niedzielny Bruch w Restauracji Belvedere

Święto Trzech Króli i Niedzielny Bruch w Restauracji Belvedere

Restauracja Belvedere to wymarzone miejsce do spędzenia wyjątkowych rodzinnych chwil. Przygotowaliśmy dla Państwa wyjątkową ofertę brunchową, już od 6 stycznia, na ŚWIĘTO TRZECH KRÓLI! Wyborna kuchnia, przyjazna atmosfera, wytchnienie od zgiełku miasta, spacer w pięknym parku zwieńczony pysznym posiłkiem w przytulnym miejscu, to najlepsza propozycja na spędzenie niedzieli. Nasze menu brunchowe zadowoli każde podniebienie, a niezwykły klimat restauracji i otaczających Łazienek Królewskich pozostanie na długo w pamięci rodziny i przyjaciół. Mamy nadzieję, że nasze bogate smaki i potrawy to idealna uczta zwieńczająca noworoczny tydzień! Menu brunchowe serwujemy w godzinach 11:00

Czytaj więcej
Wyjątkowy prezent

Wyjątkowy prezent

Voucher na kolację degustacyjną do Restauracji Belvedere to idealny prezent gwiazdkowy. Zachęcamy do obdarowania najbliższych z rodziny, przyjaciół, partnerów biznesowych, czy potencjalnych klientów, niezapomnianą kolacją w niezwykłym miejscu. Zapewnimy wyjątkową atmosferę, niepowtarzalne menu degustacyjne Szefa Kuchni Sebastiana Olmy, butelkę wina specjalnie dobraną przez naszego sommeliera. Voucher można kupić osobiście w restauracji, mailowo (rezerwacja@belvedere.com.pl), bądź telefonicznie pod numerem +48 606 102 002.

Czytaj więcej
Kolacja rozdania Plakiet Michelin w Restauracji Belvedere

Kolacja rozdania Plakiet Michelin w Restauracji Belvedere

7 listopada w Warszawie w naszej Restauracji odbyło się wręczenie Plakiet Przewodnika Michelin „Main Cities of Europe 2018”, zorganizowane przez Prezydenta Akademii Gastronomicznej w Polsce Macieja Dobrzynieckiego – partnera Przewodnika Michelin. Mieliśmy niezwykły zaszczyt przygotować kolację dla wyjątkowego grona gości: Pana Witolda Bańki Ministra Sportu i Turystyki, paryskiego przedstawiciela Przewodnika Michelin – Pana Tristana Kieffera  oraz oczywiście reprezentantów warszawskiego świata kulinarnego: zarówno szefów kuchni, właścicieli restauracji, jak i reprezentantów mediów kulinarnych. W trakcje wieczoru wyróżnione przez Przewodnik Michelin restauracje odebrały Plakiety z wyróżnieniami Kompletów Sztućców, Odznaczeń Bib Gourmand oraz oczywiście Gwiazdek.

Czytaj więcej

Restauracja Belvedere ponownie na liście 100 Best Restaurants in Poland

W piątek 26 października odbyła się gala finałowa VII Edycji Restaurants Awards, na której ogłoszono listę najlepszych restauracji w Polsce. Jest nam niezmiernie miło od wielu lat zajmować stałą pozycję w przewodniku „100 Best Restaurants in Poland”. Tym razem otrzymaliśmy nagrodę Grand Prix 3 Widelce PLUS oraz specjalne wyróżnienie za najlepsze menu lunchowe! Nasz wyjątkowy Bellunch to efekt kreatywności Sebastiana Olmy, jego talentu kulinarnego, wyobraźni smakowej, ale także świetnej organizacji pracy naszej restauracji. Zarówno gala, jak i kolejna edycja przewodnika, to zwieńczenie pracy nie tylko inspektorów i wydawców, ale przede

Czytaj więcej
Polskie wina na kieliszki we wrześniu i w październiku

Polskie wina na kieliszki we wrześniu i w październiku

We WRZEŚNIU i w PAŹDZIERNIKU zapraszamy Państwa do skosztowania wspaniałych win, które będziemy serwować na kieliszki. Szczycimy się najbogatszą w Warszawie kartą win pochodzących z polskich winnic. O doborową selekcję zadbali nasi sommelierzy – Piotr Zieliński i Tomasz Marczak. Dodatkowo atrakcją jest wyjątkowe menu skomponowane przez Sebastian Olmę. Do każdego z dań sommelierzy dobrali odpowiednie wino. MENU DEGUSTACYJNE Z DOBOREM WIN Bliny na cieście drożdżowym z kawiorem i kwaśną śmietaną WINNICA GOSTCHORZE, wino musujące „GOSTART” *** Troć z plastrami cykorii, czerwoną porzeczką i suszonymi młodymi burakami  WINNICA TURNAU, ROSE ***

Czytaj więcej