Sprawdź nasze wpisy na blogu

Dzień Kobiet w dniu 8 Marca

Dzień Kobiet w dniu 8 Marca

W Belvedere świętujemy Dzień Kobiet przez 2 dni! W dniu 8 marca zapraszamy wszystkich Państwa, a zwłaszcza Panie na magiczny wieczór do Restauracji Belvedere znajdującej się w samym sercu Parku Łazienki Królewskie. W tym wyjątkowy czasie Szef Kuchni Sebastian Olma zabierze wszystkie Panie w podróż po kulinarnych smakach jego kuchni. Na tę okazje przygotował specjalne 5-daniowe menu degustacyjne w cenie 190 zł/ os. Menu Marynowany tuńczyk Bonito z plastrami kopru włoskiego, selerem naciowym i żelem z kwiatów bzu *** Bulion cielęcy z zimowymi warzywami, nasturcją i lubczykiem *** Okoń morski

Czytaj więcej
Sebastian Olma Szefem Kuchni Belvedere

Sebastian Olma Szefem Kuchni Belvedere

Z dniem 1 marca br. posadę Szefa Kuchni w restauracji Belvedere obejmie Sebastian Olma. Zastąpi on na tym stanowisku Adama Komara. To bardzo istotna zmiana w zespole restauracji, która stawia na wieloletnią współpracę. Adam Komar funkcję Szefa Kuchni Belvedere pełnił przez 8 lat. I choć był to czas zarówno dla niego, jak i dla restauracji bardzo owocny, obecnie postanowił szukać nowych wyzwań na rynku gastronomii. Prezes Belvedere Łazienki Królewskie, Artur Zymerman, bardzo miło wspomina współpracę z ustępującym Szefem Kuchni. Jak twierdzi: Adam wypełnił swoją rolę w naszej organizacji w 100% i

Czytaj więcej
Zapraszamy na magiczne chwile w restauracji Belvedere

Zapraszamy na magiczne chwile w restauracji Belvedere

W dniu 14 lutego zapraszamy na walentynkowy wieczór w restauracji Belvedere! ❤️ Wiśniowy aperitif od Belvedere ❤️ 5 daniowe menu rozbudzające zmysły, stworzone z myślą o zakochanych ❤️ Romantyczne, wypełnione roślinami oraz dekoracjami walentynkowymi wnętrze restauracji i zatopione w zieleni kameralne stoliki ❤️ Muzyka na żywo: fortepian i emocjonujący wokal ❤️ Wyborna oferta selekcji polskich win oraz napoi alkoholowych Menu Walentynkowe Dostępne w dniu 14 lutego od godziny 16:00 Menu  Wiśniowy aperitif od Belvedere Płatki łososia i tuńczyka z balsamem ostrygowym i czerwoną pomarańczą Soczysty tatar z wołowiny z orzechami i aksamitnym żółtkiem Francuskie

Czytaj więcej
Wszystko o naszym Szefie Kreatywnym Sebastianie Olmię

Wszystko o naszym Szefie Kreatywnym Sebastianie Olmię

Sebastian Olma, jeden z najzdolniejszych Szefów Kuchni młodego pokolenia. Zwycięzca II edycji programu TOP CHEF, najpopularniejszego kulinarnego show w Polsce. Swoje doświadczenie zdobywał w londyńskich restauracjach, gdzie pracował z największymi Chefami Kuchni na świecie – w tym m.in. Gordonem Ramsayem czy Tomeme Aikens’em. BIO SEBASTIANA Szef Kreatywny Restauracji Belvedere. Zwycięzca II edycji programu TOP CHEF, najpopularniejszego kulinarnego show w Polsce. W IV i V edycji Hell’s Kitchen – Piekielna Kuchnia sous chef Wojciecha Modesta Amaro . Swoje doświadczenie zdobywał w londyńskich restauracjach, gdzie pracował z największymi Chefami Kuchni na świecie –

Czytaj więcej
Restauracja Belvedere z Plakietą Michelin 2017

Restauracja Belvedere z Plakietą Michelin 2017

4 grudnia 2017 w hotelu InterContinental w Warszawie odbyło się wręczenie Plakiet Przewodnika Michelin 2017 Main Cities of Europe. Swój egzemplarz otrzymała również Restauracja Belvedere. Czym są owe Plakiety i jakiemu celowi służą? Michelin stworzyło swój pierwszy przewodnik po Europie ponad 100 lat temu. Od tamtego czasu znalezienie się na jego kartach stanowi jeden z najbardziej pożądanych przywilejów w świecie gastronomii. Rekomendacja Michelin jest bowiem znakiem najwyższej jakości usług oraz kuchni. Aby otrzymać sławne gwiazdki Michelin restauracja musi spełnić niezwykle wysokie wymagania inspektorów przewodnika. Oczywiście wyróżnieni przez przewodnik nie mogą

Czytaj więcej
Belvedere wspiera akcję Dajmy wakacje ubogim dzieciom

Belvedere wspiera akcję Dajmy wakacje ubogim dzieciom

Dzieci uwielbiają odkrywać świat i czerpać z niego inspirację. Co jednak, jeśli rodzice nie mogą zapewnić opłacenia im niezapomnianych wakacji? Właśnie w tym celu Rada Pań przy Polskim Czerwonym Krzyżu stworzyła akcję, która co roku zbiera pieniądze na wypoczynek i przygodę dla najmłodszych 27 listopada 2017 roku odbyła się w Teatrze Stanisławowskim na terenie Łazienek Królewskich kolejna edycja akcji „Dajmy wakacje ubogim dzieciom”. Patronat nad wydarzeniem objęła małżonka prezydenta, RP Agata Kornhauser-Duda. W akcji wzięło udział również wielu znanych ludzi biznesu i kultury. Nie mogło również zabraknąć grupy Belvedere, która

Czytaj więcej
Restauracja Belvedere z nagrodą Poland 100 Best Restaurants

Restauracja Belvedere z nagrodą Poland 100 Best Restaurants

Do przyznanych dotychczas Restauracji Belvedere licznych wyróżnień właśnie dołączyło kolejne. 22 listopada 2017 roku w Warszawie odbył się finał konkursu przewodnika Poland 100 Best Restaurants. To już siódma edycja wydarzenia, które cieszy się coraz większym prestiżem na polskiej scenie gastronomicznej. W tym roku Restauracja Belvedere otrzymała status „3 widelce plus”, znalazła się więc w absolutnej czołówce rankingu. Nagrody Poland 100 Best Restaurants są szczególnie ważne, ponieważ o ich przyznawaniu decydują przede wszystkim głosy konsumentów. Tym samym Goście Belvedere docenili nowe jesienne menu restauracji, a także jej pozostałe atuty – nastrojowe

Czytaj więcej
W kuchni odnalazłem swoje powołanie

W kuchni odnalazłem swoje powołanie

Sebastian Olma, nowy Szef Kreatywny Belvedere, jest osobą pełną energii i wyobraźni. W związku z nadchodzącą premierą nowego menu restauracji, postanowiliśmy zadać mu kilka pytań. Liczymy na to, że rzuci trochę światła na to, czego możemy się spodziewać w nowej karcie Belvedere. Czym jest dla Ciebie praca w kuchni? Sebastian Olma: Na pewno jest to dla mnie sposób na życie, to przede wszystkim. Uważam, że każdy z nas powinien mieć jakiś zawód, z którego czerpie korzyści i satysfakcję. Pracę w kuchni uwielbiam i odnajduję się w niej. Liczy się dla

Czytaj więcej
Różowy deser dla Kampanii na rzecz Walki z Rakiem Piersi

Różowy deser dla Kampanii na rzecz Walki z Rakiem Piersi

Restauracja Belvedere od kilku już lat przyłącza się do światowej Kampanii na rzecz Walki z Rakiem Piersi. Przez cały październik w Belvedere w cenie 18 zł można zamówić specjalny „Różowy deser” kolorystyką nawiązujący do symbolu kampanii – różowej wstążki. Dochód ze sprzedaży deseru przeznaczony jest na wsparcie kobiet walczących z rakiem piersi. W tym roku przygotowaliśmy krem z dzikiej róży z biszkoptem Red Velvet i mleczną czekoladą. Zapraszamy  do spróbowania deseru już w najbliższą niedzielę 2 października.

Czytaj więcej
Zapraszamy do przeczytania wywiadu z Prezesem Belvedere Gourmet Group na temat naszego nowego Szefa Kreatywnego Sebastiana Olmy.

Zapraszamy do przeczytania wywiadu z Prezesem Belvedere Gourmet Group na temat naszego nowego Szefa Kreatywnego Sebastiana Olmy

Restauracja Belvedere od lat znana jest z bardzo wysokich wymagań stawianych nowym osobom w zespole. Jak to się stało, że coraz częściej otwiera ona drzwi dla młodych utalentowanych ludzi, którzy pragną zdobyć rynek polskiej gastronomii? Artur Zymerman: Słowa „coraz częściej” sugerują, że miała w tym względzie miejsce jakaś rewolucja w ostatnim czasie (uśmiech). A przecież drzwi Belvedere zawsze były otwarte dla młodych ambitnych ludzi. Wyznajemy bardzo prostą filozofię – w kuchni, tak jak w życiu – entuzjazm młodości powinien się łączyć z pewną ręką bardziej doświadczonych mistrzów kuchni. Daje to

Czytaj więcej