Sprawdź nasze wpisy na blogu

Nowe zimowe dania w karcie

Nowe zimowe dania w karcie

Menu Szefa Kreatywnego Marcina Przybysza Szef Kreatywny Marcin Przybysz przygotował na sezon zimowy zachwycające dania bazujące na sezonowych produktach i mocnych, intensywnych smakach. Czekają na Was: Kluski dyniowe z rydzami i świeżo tartym kasztanem Przegrzebki z Kumpiakiem Podlaskim i pomidorami Consommé borowikowe z domową ricottą Krem z dyni z kiszonym jabłkiem i podwędzanym sumem Jeleń z dereniem i burakami Wołowina z jarmużem i popiołem Zapraszamy!

Czytaj więcej
Różowy deser dla Kampanii na rzecz Walki z Rakiem Piersi

Różowy deser dla Kampanii na rzecz Walki z Rakiem Piersi

Restauracja Belvedere od kilku już lat przyłącza się do światowej Kampanii na rzecz Walki z Rakiem Piersi. Przez cały październik w Belvedere w cenie 18 zł można zamówić specjalny „Różowy deser” kolorystyką nawiązujący do symbolu kampanii – różowej wstążki. Dochód ze sprzedaży deseru przeznaczony jest na wsparcie kobiet walczących z rakiem piersi. W tym roku Szef Cukierni Rafał Gajownik przygotował wyśmienitą, intensywną tartę czekoladową z sorbetem z jogurtu greckiego i galaretką malinową. Zapraszamy do zamawiania deseru podczas kolacji i lunchu!

Czytaj więcej

Jesienne kreacje kulinarne w Restauracji Belvedere

23 września – pierwszy dzień jesieni witamy menu pełnym smaków, w które obfituje ta wyjątkowa pora roku. W jesiennych kreacjach kulinarnych Szefa Kuchni – Sebastiana Olmy nie zabraknie dań z grzybów, sezonowych warzyw, gęsiny czy jagnięciny. Wyśmienitym potrawom, jak zwykle, towarzyszyć będą starannie dobrane przez sommelierów wina z portfolio polskich trunków Restauracji Belvedere – jednego z najbogatszych w stolicy. Zapraszamy do Restauracji Belvedere spowitej kolorami jesieni malowniczych Łazienek Królewskich Tutaj czas się zatrzymuje…

Czytaj więcej
Nowe desery Rafała Gajowika

Nowe desery Rafała Gajowika

Jesienne smaki w karcie deserowej Na drzewach pojawiają się pierwsze złote liście, a w karcie – jesienne desery. Pastry Chef, Rafał Gajownik stworzył na chłodniejsze dni 3 nowe, wyjątkowe desery. Już od dzisiaj można ich spróbować podczas kolacji. Czekają na Was zaskakujące składniki, jesienne inspiracje i dojrzałe kompozycje smakowe. Nowości: Mus z karmelizowanego borowika z lodami z pieczonego mleka i suszonym koglem-moglem Czekoladowy pączek z kremem z szampana i pianą z solonego orzecha laskowego Sernik z pieczonej śliwki na ciepło z lodami rumowymi Chcecie poznać nowe słodkie smaki? Zapraszamy do

Czytaj więcej
Gazeta Wyborcza o ciekawych deserach w Belvedere

Gazeta Wyborcza o ciekawych deserach w Belvedere

Zapraszamy do lektury artykułu Gazety Wyborczej o ciekawych produktach stosowanych w warszawskich restauracjach. Małgosia Minta pisze m. in. o deserach Pastry Chefa Belvedere Rafała Gajownika opartych na nietypowych, wytrawnych składnikach. Zapraszamy do lektury! Czytaj tutaj.

Czytaj więcej
Restauracja Belvedere na Wine&Food Noble Night

Restauracja Belvedere na Wine&Food Noble Night

Prezentacja mistrzowskiego deseru Rafała Gajownika 17 września 2016 roku w hali Expo XXI odbyła się dziewiąta już edycja prestiżowej gali Wine&Food Noble Night. Restauracja Belvedere miała zaszczyt zaprezentować podczas kolacji mistrzowski deser Rafała Gajownika.  Pastry Chef Belvedere przygotował dla gości gali wyjątkowy deser: sernik z karmelizowanej dyni hokkaido na serze Krzywonos z lodami mandarynkowo-anyżowymi i chrobotkiem reniferowym. Kontrastowe faktury i niezwykle zbalansowany smak nietypowych składników zachwyciły gości Wine&Food Noble Night. Bardzo cieszy nas, że mogliśmy pokazać talent naszego Pastry Chefa podczas tak wyjątkowego wydarzenia. Na nowe jesienne desery Rafała Gajownika

Czytaj więcej
Nowe kreacje Marcina Przybysza

Nowe kreacje Marcina Przybysza

Już w tym tygodniu wprowadzamy nowe dania do menu! Marcin Przybysz wraz z Zespołem przygotowuje dla Was prawdziwą kulinarną przygodę. Dania oparte na doskonałych składnikach, dopracowane w każdym detalu, minimalistyczne w prezentacji, kipiące intensywnymi smakami. Jesteście ciekawi nowości? Zapraszamy do rezerwacji stolika na kolację z nową odsłoną menu w piątek 29 lipca . rezerwacja@belvedere.com.pl +48 22 55 86 701 W ciągu tygodnia będziemy ujawniać więcej szczegółów. Zapraszamy!

Czytaj więcej
Menu Marcina Przybysza na kolacjach podczas szczytu NATO

Menu Marcina Przybysza na kolacjach podczas szczytu NATO

Restauracja Belvedere wspólnie z Belvedere Catering by Design dla szczytu NATO Restauracja Belvedere miała zaszczyt wspierać Belvedere Catering by Design w przygotowaniu dwóch najwyższej rangi kolacji podczas szczytu NATO. W dniu 8 lipca br. w Pałacu Prezydenckim zespół Belvedere Catering by Design przygotował uroczystą kolację dla Prezydentów i Premierów Państw zrzeszonych w NATO, pod przewodnictwem Generalnego Sekretarza NATO.Wśród gości byli m.in. Barack Obama, Angela Merkel, Francois Hollande, David Cameron, Justin Trudeau, Victor Orban. W tym samym dniu Catering by Design zapewnił również oprawę cateringową kolacji w Zamku Królewskim, na którą

Czytaj więcej
Zapraszamy 8-9 lipca

Zapraszamy 8-9 lipca

Restauracja Belvedere otwarta w dniach szczytu NATO Informujemy, że Restauracja Belvedere jest otwarta 8 i 9 lipca w dniach szczytu NATO. Zapraszamy na lunch w piątek od 12.00 do 16.00 i w sobotę od 12.00 do 15.00, oraz na kolację w piątek od godziny 18.00 do 23.00. Mogą wystąpić utrudnienia w dojeździe od ul. Belwederskiej, pozostałe ulice, w tym ul. Gagarina powinny być przejezdne. Zapewniamy dowóz meleksem spod bramy do restauracji! Prosimy o uprzedni kontakt telefoniczny: +48 22 55 86 701 Zapraszamy do Łazienek Królewskich na niezwykłe doświadczenie kulinarne w

Czytaj więcej