Wyjątkowe kulinaria na każdą okazję.
Kontakt
- +48 22 55 86 701
- +48 606 102 002
- rezerwacja@belvedere.com.pl
- ul. Agrykola 1, 00-460 Warszawa
Szef Kreatywny restauracji Belvedere nagrodzony tytułem Młodego Talentu Regionu Centralnego 6 czerwca w restauracji odbyło się regionalne spotkanie Szefów Kuchni w ramach Gault&Millau Tour. Żółty Przewodnik przyznał nagrody 5 Szefom z regionu centralnego. Wśród laureatów, z tytułem Młodego Talentu, znalazł się nasz Szef Kreatywny Marcin Przybysz. To dla 28 letniego Marcina już kolejna prestiżowa nagroda w tym roku. W marcu został uhonorowany tytułem Szefa Przyszłości (Chef de l’Avenir) przez Międzynarodową Akademię Gastronomiczną. Bardzo się cieszymy, że Gault&Millau zauważyło talent naszego Szefa. Jesteśmy przekonani, że to nie ostatni sukces na koncie
„Wykwintna kuchnia polska, która nie tylko pieści kubki smakowe, lecz także wyzwala autentyczną dumę.” W serwisie internetowym KUKBUK pojawiła się recenzja restauracji Belvedere. Niezwykle miło czytać takie słowa! „Rzadko zdarza się, żeby restauracja o takiej renomie nie borykała się z przerostem formy nad treścią, a ambicje szefa kuchni nie przysłaniały tego, co najważniejsze – smaku potraw. Marcin Przybysz, kreatywny szef kuchni Belvedere, ma za sobą staż w Nomie, prestiżowy tytuł Szefa Przyszłości przyznany przez Międzynarodową Akademię Gastronomiczną oraz zwycięstwo w trzeciej edycji programu „Top Chef”. Jego talent i poszanowanie rodzimych
Nowości w karcie Wiosna jest już w rozkwicie, dlatego wprowadzamy do menu kolejne zmiany. Młode warzywa, botwinka, szparagi, bób, szczaw, pierwsze czereśnie… to produkty, które smakują teraz najlepiej i musiały pojawić się w karcie Szefa Kreatywnego. Zapraszamy do odkrycia majowych smaków wg. Marcina Przybysza. Zapraszamy na nowe dania!: Polskie ślimaki z zielonymi szparagami i kurkami Chłodnik z mleka koziego z czereśniami i botwinką Krem z białych szparagów z marynowanym żółtkiem Dorsz z młodym groszkiem i zielonym ogórkiem Turbot z zielonymi szparagami i komosą ryżową Perliczka ze smażonymi smardzami i bobem
„Belvedere to warta polecenia restauracja.” W majowym wydaniu Puls Biznesu Weekend opublikowana została recenzja naszej restauracji. Profesor Stanisław J. Majcherczyk, krytyk kulinarny, wyróżnił dania Szefa Kreatywnego Marcina Przybysza: troć, tatara, dzikiego dorsza, jagnięcinę i krem ziemniaczany. Docenił również wybór win zaproponowany przez sommeliera Piotra Zielińskiego, a na koniec zachwycił się deserem Rafała Gajownika. Jesteśmy zaszczyceni przyznanymi wysokimi ocenami i dumni z naszego Zespołu. Fragment recenzji: „Belvedere to warta polecenia restauracja. Nic dziwnego, że od lat jest wymieniana przez Michelina jako godna zauważenia. Ostatnio dostała dwie czapki w przewodniku Gault&Millau. Bywały
Nowalijki w interpretacji Marcina Przybysza Zapraszamy na wiosenne nowości w karcie. Szef Kreatywny Marcin Przybysz stworzył 3 nowe zachwycające dania. Pozornie proste, o swojskich nazwach, są wysublimowanymi smakowymi kompozycjami. Nigdy wcześniej nie jedliście takich szparagów! Zapraszamy na: Młody groszek z rzodkiewką i ziołami Białe szparagi z wędzonym sumem i szczawiem Chłodnik z botwinką
Zapraszamy 27 i 28 marca na brunch wielkanocny Wielkanoc w restauracji to idealny pomysł na beztroskie, rodzinne Święta. Na tę okazję przygotowaliśmy dla całych rodzin specjalną brunchową ofertę. Szef Kuchni Adam Komar stworzył wyjątkowe menu złożone z tradycyjne polskich potraw. Zadbaliśmy o to, żeby wnętrze i stoły były pięknie udekorowane w lekkim, wiosennym stylu. O dobry nastrój dorosłych zadba pianista grający na żywo, a dziećmi zajmie się wykwalifikowana animatorka. Żeby cieszyć się radosnymi Świętami wystarczy zarezerwować stolik! Oferta obowiązuje 27 i 28 marca w godzinach 12.00 – 18.00 osoba dorosła
Wyjątkowe wyróżnienie dla Szefa Kreatywnego Belvedere Bardzo cieszymy się z kolejnego wyróżnienia dla naszego Szefa Kreatywnego – Marcina Przybysza. Marcin został nagrodzony tytułem Szefa Przyszłości (Prix au Chef de l’Avenir) przez Międzynarodową Akademię Gastronomiczną – jedną z najbardziej renomowanych instytucji gastronomicznych na świecie. Ogłoszenie nagrody miało miejsce 11 marca 2016 r. podczas uroczystej kolacji przygotowanej przez Marcina Przybysza w restauracji Belvedere. Nagrodę wręczył laureatowi Maciej Dobrzyniecki – Prezydent Akademii Gastronomicznej w Polsce. Dodatkowo, Polska Akademia Gastronomiczna, przy wsparciu firm Cisowianka Perlage i Dajar, ufundowały Szefowi Przyszłości staż w jednej z
Belvedere wyróżnione po raz dziesiąty Z wielką dumą informujemy, że po raz dziesiąty zostaliśmy wyróżnieni przez najbardziej prestiżowy przewodnik gastronomiczny na świecie – Michelin Guide. W tym roku otrzymaliśmy bardzo wysokie oznaczenie 3 kompletów sztućców. Bardzo dziękujemy naszemu Szefowi Kuchni Adamowi Komarowi, Szefowi Kreatywnemu Marcinowi Przybyszowi i całemu Zespołowi!
Wszystkiego najpiękniejszego dla wszystkich Kobiet od Zespołu Belvedere! W Belvedere świętujemy Dzień Kobiet przez 2 dni! 8 marca zapraszamy na wykwintny lunch i kolację z daniami z nowej karty Marcina Przybysza. Dodatkowo 6 marca Wszystkie Panie z najbliższymi zapraszamy na specjalną edycję niedzielnego Bellunchu – lekką, ekskluzywną, inspirowaną różnymi kuchniami świata. Zapraszamy do rezerwacji: +48 22 55 86 701 Bellunch 6 marca – MENU menu do wyboru: przystawka, zupa, danie główne, deser muzyka na żywo animatorka dla dzieci duży bezpłatny parking 99 PLN – 2 dania 129 PLN – 3