Sprawdź nasze wpisy na blogu

Marcin Przybysz z nagrodą od Gault&Millau

Marcin Przybysz z nagrodą od Gault&Millau

Szef Kreatywny restauracji Belvedere nagrodzony tytułem Młodego Talentu Regionu Centralnego 6 czerwca w restauracji odbyło się regionalne spotkanie Szefów Kuchni w ramach Gault&Millau Tour. Żółty Przewodnik przyznał nagrody 5 Szefom z regionu centralnego. Wśród laureatów, z tytułem Młodego Talentu, znalazł się nasz Szef Kreatywny Marcin Przybysz. To dla 28 letniego Marcina już kolejna prestiżowa nagroda w tym roku. W marcu został uhonorowany tytułem Szefa Przyszłości (Chef de l’Avenir) przez Międzynarodową Akademię Gastronomiczną. Bardzo się cieszymy, że Gault&Millau zauważyło talent naszego Szefa. Jesteśmy przekonani, że to nie ostatni sukces na koncie

Czytaj więcej
Media o restauracji: KUKBUK z wizytą

Media o restauracji: KUKBUK z wizytą

„Wykwintna kuchnia polska, która nie tylko pieści kubki smakowe, lecz także wyzwala autentyczną dumę.” W serwisie internetowym KUKBUK pojawiła się recenzja restauracji Belvedere. Niezwykle miło czytać takie słowa! „Rzadko zdarza się, żeby restauracja o takiej renomie nie borykała się z przerostem formy nad treścią, a ambicje szefa kuchni nie przysłaniały tego, co najważniejsze – smaku potraw. Marcin Przybysz, kreatywny szef kuchni Belvedere, ma za sobą staż w Nomie, prestiżowy tytuł Szefa Przyszłości przyznany przez Międzynarodową Akademię Gastronomiczną oraz zwycięstwo w trzeciej edycji programu „Top Chef”.  Jego talent i poszanowanie rodzimych

Czytaj więcej
Sezonowe menu Marcina Przybysza

Sezonowe menu Marcina Przybysza

Nowości w karcie Wiosna jest już w rozkwicie, dlatego wprowadzamy do menu kolejne zmiany. Młode warzywa, botwinka, szparagi, bób, szczaw, pierwsze czereśnie… to produkty, które smakują teraz najlepiej i musiały pojawić się w karcie Szefa Kreatywnego. Zapraszamy do odkrycia majowych smaków wg. Marcina Przybysza. Zapraszamy na nowe dania!: Polskie ślimaki z zielonymi szparagami i kurkami Chłodnik z mleka koziego z czereśniami i botwinką Krem z białych szparagów z marynowanym żółtkiem Dorsz z młodym groszkiem i zielonym ogórkiem Turbot z zielonymi szparagami i komosą ryżową Perliczka ze smażonymi smardzami i bobem

Czytaj więcej
Media o restauracji: Puls Biznesu Weekend recenzuje Belvedere

Media o restauracji: Puls Biznesu Weekend recenzuje Belvedere

„Belvedere to warta polecenia restauracja.” W majowym wydaniu Puls Biznesu Weekend opublikowana została recenzja naszej restauracji. Profesor Stanisław J. Majcherczyk, krytyk kulinarny, wyróżnił dania Szefa Kreatywnego Marcina Przybysza: troć, tatara, dzikiego dorsza, jagnięcinę i krem ziemniaczany. Docenił również wybór win zaproponowany przez sommeliera Piotra Zielińskiego, a na koniec zachwycił się deserem Rafała Gajownika. Jesteśmy zaszczyceni przyznanymi wysokimi ocenami i dumni z naszego Zespołu. Fragment recenzji: „Belvedere to warta polecenia restauracja. Nic dziwnego, że od lat jest wymieniana przez Michelina jako godna zauważenia. Ostatnio dostała dwie czapki w przewodniku Gault&Millau. Bywały

Czytaj więcej
Nowe wiosenne dania w menu!

Nowe wiosenne dania w menu!

Nowalijki w interpretacji Marcina Przybysza Zapraszamy na wiosenne nowości w karcie. Szef Kreatywny Marcin Przybysz stworzył 3 nowe zachwycające dania. Pozornie proste, o swojskich nazwach, są wysublimowanymi smakowymi kompozycjami. Nigdy wcześniej nie jedliście takich szparagów! Zapraszamy na: Młody groszek z rzodkiewką i ziołami Białe szparagi z wędzonym sumem i szczawiem Chłodnik z botwinką

Czytaj więcej
Wielkanoc w Belvedere

Wielkanoc w Belvedere

Zapraszamy 27 i 28 marca na brunch wielkanocny Wielkanoc w restauracji to idealny pomysł na beztroskie, rodzinne Święta. Na tę okazję przygotowaliśmy dla całych rodzin specjalną brunchową ofertę. Szef Kuchni Adam Komar stworzył wyjątkowe menu złożone z tradycyjne polskich potraw. Zadbaliśmy o to, żeby wnętrze i stoły były pięknie udekorowane w lekkim, wiosennym stylu. O dobry nastrój dorosłych zadba pianista grający na żywo, a dziećmi zajmie się wykwalifikowana animatorka. Żeby cieszyć się radosnymi Świętami wystarczy zarezerwować stolik! Oferta obowiązuje  27 i 28 marca w godzinach 12.00 – 18.00 osoba dorosła

Czytaj więcej
Marcin Przybysz nagrodzony prestiżową nagrodą Prix au Chef de l’Avenir (Szef Przyszłości)

Marcin Przybysz nagrodzony prestiżową nagrodą Prix au Chef de l’Avenir (Szef Przyszłości)

Wyjątkowe wyróżnienie dla Szefa Kreatywnego Belvedere Bardzo cieszymy się z kolejnego wyróżnienia dla naszego Szefa Kreatywnego – Marcina Przybysza. Marcin został nagrodzony tytułem Szefa Przyszłości (Prix au Chef de l’Avenir) przez Międzynarodową Akademię Gastronomiczną – jedną z najbardziej renomowanych instytucji gastronomicznych na świecie. Ogłoszenie nagrody miało miejsce 11 marca 2016 r. podczas uroczystej kolacji przygotowanej przez Marcina Przybysza w restauracji Belvedere.  Nagrodę wręczył laureatowi Maciej Dobrzyniecki – Prezydent Akademii Gastronomicznej w Polsce. Dodatkowo, Polska Akademia Gastronomiczna, przy wsparciu firm Cisowianka Perlage i Dajar, ufundowały Szefowi Przyszłości staż w  jednej z

Czytaj więcej
3 komplety sztućców Michelin

3 komplety sztućców Michelin

Belvedere wyróżnione po raz dziesiąty Z wielką dumą informujemy, że po raz dziesiąty zostaliśmy wyróżnieni przez najbardziej prestiżowy przewodnik gastronomiczny na świecie – Michelin Guide. W tym roku otrzymaliśmy bardzo wysokie oznaczenie 3 kompletów sztućców. Bardzo dziękujemy naszemu Szefowi Kuchni Adamowi Komarowi, Szefowi Kreatywnemu Marcinowi Przybyszowi i całemu Zespołowi!

Czytaj więcej
Dzień Kobiet w Belvedere

Dzień Kobiet w Belvedere

Wszystkiego najpiękniejszego dla wszystkich Kobiet od Zespołu Belvedere! W Belvedere świętujemy Dzień Kobiet przez 2 dni! 8 marca zapraszamy na wykwintny lunch i kolację z daniami z nowej karty Marcina Przybysza. Dodatkowo 6 marca Wszystkie Panie z najbliższymi zapraszamy na specjalną edycję niedzielnego Bellunchu – lekką, ekskluzywną, inspirowaną różnymi kuchniami świata. Zapraszamy do rezerwacji: +48 22 55 86 701 Bellunch 6 marca – MENU menu do wyboru: przystawka, zupa, danie główne, deser muzyka na żywo animatorka dla dzieci duży bezpłatny parking 99 PLN – 2 dania 129 PLN – 3

Czytaj więcej