BRUNCH NOWOROCZNY w restauracji belvedere
Menu brunchowe
Poznaj smaki w menu przygotowanym specjalnie na uroczystość I Komunii Świętej przez Szefa Kuchni Restauracji Belvedere Tomasza Łagowskiego. Jego doświadczenie i pasja do kulinarnej sztuki gwarantują niezapomniane doznania smakowe. Tomasz Łagowski zadbał o to, aby każde danie w menu było doskonałe pod względem smaku i prezentacji, tworząc wyjątkową atmosferę tego wyjątkowego dnia.
Sałatka śledziowa z ziemniakami, śmietaną, porem i musztardą francuską
Pieczone i wędzone domowe mięsa
Wytworne pasztety z dziczyzny i cielęciny z dodatkami
Marynowane śledzie z borowikami i żurawiną
Śledzie w oleju lnianym z nacią pietruszki
Jesiotr z sosem tatarskim i jajkami od zielononóżek
Tatar wołowy z dodatkami
Polskie sery kozie i krowie
Perliczka faszerowana grzybami z sałatami
Żurawina, chrzan, smalec, musztarda
Marynowane grzyby
Stacja pieczywa
Stacja pieczywa
Nasze pieczywo, wypiekane na miejscu
Masło solone, ziołowe
Włoskie wędliny (mortadella, parma, salami milano, salami picante, spinata)
Pancetta z melonem i kremem balsamicznym
Mozzarella di Bufala z pomidorami i zielonym pesto Vitello Tonnato
Sałatka makaronowa z suszonymi pomidorami, rukolą, prażonymi pestkami dyni i winegretem z czerwonego pesto
Świeże ostrygi na lodzie z sosem szalotkowym
Carpaccio z ośmiornicy z kremem z papryki ramiro i cytrusami
Włoskie sery (grana padano, pecorino Romano, gorgonzolla)
Foccacia z pomidorami i rozmarynem
Oliva Extra Virgin, oliwa truflowa, smakowe kremy balsamiczne
Springrolls z pieczoną kaczką i sezamem
Springrollls z orientalnymi warzywami i sosem ponzu
Tatar z tuńczyka z azjatycką sałatką i majonezem wasabi
Sałatka Wakame z marynowanymi krewetkami w chili i imbirze
Sałatka azjatycka z marynowanym kurczakiem z papryką i sosem sojowym
Tataki wołowe z pikantną sałatą
Mini Poke z kremowym ryżem, warzywami i avocado
Carpaccio z łososia w kolorowym sezamie z dymką
Azjatyckie sosy (ostrygowy, chili, hoi-sin)
Żurek z domową kiełbasą i grzybami
Azjatycka zupa na mleczku kokosowym z krewetkami i warzywami
Wołowina po Burgundzku z karmelizowanymi warzywami i sosem na bazie czerwonego wina
Pieczona kaczka po Pekińsku z sosem Teryakii prażonym sezamem
Łopatka Jagnięca w sosie miętowym
Sandacz z smażonymi krewetkami i sosem cytrusowym
Ratatouillez ziołami prowansalskimi
Smażone warzywa z tofui sosem sojowym
Blanszowane sezonowe warzywa z oliwą extra wirgin
Kolorowy ryż jaśminowy i brązowy z imbirem i limonką
Domowe gnocchi szpinakowe z bazylią i sosem maślanym z pecorino
Szarlotka z kruszonką
Sernik z białą czekoladą
Tort czekoladowy z marakują
Beza Pavlova
Tartaletki czekoladowe
Brule cynamonowe
Panna cotta
Filetowane owoce
Dania w bufecie
Nugettsy z kurczaka
Miniburgery z wołowiną
Frytki
Arbuz na patyku
Mini pancakes
Gofry
Sos czekoladowy
Konfitury owocowe
Świeże owoce
Bita śmietana
Fontanna czekoladowa
Polędwica wołowa a’la Welington z pieczonymi ziemniakami, sosem truflowym i sałatami z winegretem
Cacioe pepe w kręgu parmezanu z grappą