Majówka to idealna okazja do wiosennego odpoczynku w promieniach słońca wśród budzącej się do życia przyrody. W dniach 29 kwietnia do 6 maja, odbędzie się w restauracji Belvedere wyjątkowy tydzień „Majówka w Belvedere” podczas, którego spędzą Państwo niezapomniane chwile w ogrodzie restauracji lub w jej wnętrzu, pośród egzotycznej roślinności.
Kuchnia Sebastiana Olmy zabierze Państwa w podróż do smaków autentycznej kuchni polskiej, które cechują się tradycją i autorską formą przygotowania. Specjalne dla Państwa nasz Szef Kuchni Sebastian Olma przygotował kartę menu bogatą w smaki nowalijek, w której główną rolę odgrywać będą szparagi oraz steki.
W ten wyjątkowy czas nie może zabraknąć orzeźwiającego aperitifu, który pozwoli Państwu w samym sercu pięknego Parku Łazienek Królewskich delektować się smakiem letnich owoców. Sommelierzy przy akompaniamencie muzyki na żywo będą serwować Aperitif Moët & Chandon Ice Impérial. Moët Ice Impérial łączy orzeźwiający smak szampana, zachowując jednocześnie kunszt winiarski, jaki marka Moët & Chandon celebruje od stuleci. Intensywny, owocowy i orzeźwiający – Moët Ice Impérial to letnie oblicze szampana.
W ostatnie dni majówki zapraszamy na koncert w wykonaniu zespołu Jazzek Band w dniu 5 maja o godzinie 20.30 – więcej szczegółów tutaj
Wszystkich Państwa serdecznie zapraszamy na spędzenie wyjątkowych chwil w pięknym ogrodzie, w którym króluje magia kolorów otaczającej natury, oraz subtelna harmonia najpiękniejszego Parku Łazienki Królewskie.
Menu Specjalne
Przystawki :
Sałatka z plastrami marynowanego Bonito, zielonymi szparagami, kalarepą i dressingiem cytrynowym
cena: 33 PLN
Białe szparagi w maślanej emulsji z jajkiem poche i sosem holenderskim z estragonem
cena: 23 PLN
Zupa :
Krem z zielonych szparagów z wiosennymi warzywami i oliwą miętową
cena: 28 PLN
Dania główne :
Stek z polędwicy wołowej
cena: 108 PLN
Stek z antrykotu
cena: 134 PLN
Stek z rostbefu
cena: 125 PLN
Pieczona dorada z ziołami w soli morskiej
cena: 105 PLN
Fasolka szparagowa z szalotką i bułką
cena: 15 PLN
Gotowane zielone szparagi w sosie maślanym
cena: 19 PLN
Deser :
Mrożone owoce z sosem na bazie mlecznej czekolady
cena: 24 PLN
Wszystkich Państwa zapraszamy do rezerwacji stolika
Telefoniczna:
+48 22 55 86 701 lub
+48 606 102 002
Mailowa:
rezerwacja@belvedere.com.pl
od poniedziałku do piątku