Majówka w Restauracji Belvedere

Majówka w Restauracji Belvedere

Majówka w Restauracji Belvedere

Majówka to idealna okazja do wiosennego odpoczynku w promieniach słońca wśród budzącej się do życia przyrody. W dniach 29 kwietnia do 6 maja, odbędzie się w restauracji Belvedere wyjątkowy tydzień „Majówka w Belvedere” podczas, którego spędzą Państwo niezapomniane chwile w ogrodzie restauracji lub w jej wnętrzu, pośród egzotycznej roślinności.

Kuchnia Sebastiana Olmy zabierze Państwa w podróż do smaków autentycznej kuchni polskiej, które cechują się tradycją i autorską formą przygotowania. Specjalne dla Państwa nasz Szef Kuchni Sebastian Olma przygotował kartę menu bogatą w smaki nowalijek, w której główną rolę odgrywać będą szparagi oraz steki.

W ten wyjątkowy czas nie może zabraknąć orzeźwiającego aperitifu, który pozwoli  Państwu w samym  sercu pięknego Parku Łazienek Królewskich delektować się smakiem letnich owoców. Sommelierzy przy akompaniamencie muzyki na żywo będą serwować Aperitif Moët & Chandon Ice Impérial.  Moët Ice Impérial łączy orzeźwiający smak szampana, zachowując jednocześnie kunszt winiarski, jaki marka Moët & Chandon celebruje od stuleci. Intensywny, owocowy i orzeźwiający – Moët Ice Impérial to letnie oblicze szampana.

W ostatnie dni majówki zapraszamy na koncert w wykonaniu zespołu Jazzek Band  w dniu 5 maja o godzinie 20.30 – więcej szczegółów tutaj

Wszystkich Państwa serdecznie zapraszamy na spędzenie wyjątkowych chwil w pięknym ogrodzie, w którym króluje magia kolorów otaczającej natury, oraz subtelna harmonia najpiękniejszego Parku Łazienki Królewskie.

Menu Specjalne

Przystawki :
Sałatka z plastrami marynowanego Bonito, zielonymi szparagami, kalarepą i dressingiem cytrynowym
cena: 33 PLN

Białe szparagi w maślanej emulsji z jajkiem poche i sosem holenderskim z estragonem
cena: 23 PLN

Zupa :
Krem z zielonych szparagów z wiosennymi warzywami i oliwą miętową
cena: 28 PLN

Dania główne :
Stek z polędwicy wołowej
cena: 108 PLN

Stek z antrykotu
cena: 134 PLN

Stek z rostbefu
cena: 125 PLN

Pieczona dorada z ziołami w soli morskiej
cena: 105 PLN

Fasolka szparagowa z szalotką i bułką
cena: 15 PLN

Gotowane zielone szparagi w sosie maślanym
cena: 19 PLN

Deser :
Mrożone owoce z sosem na bazie mlecznej czekolady
cena: 24 PLN

Wszystkich Państwa zapraszamy do rezerwacji stolika

Telefoniczna:
+48 22 55 86 701 lub
+48 606 102 002

Mailowa:
rezerwacja@belvedere.com.pl
od poniedziałku do piątku

Majówka w Restauracji Belvedere Majówka w Restauracji Belvedere Majówka w Restauracji Belvedere
Majówka w Restauracji Belvedere Majówka w Restauracji Belvedere
Majówka w Restauracji Belvedere Majówka w Restauracji Belvedere Majówka w Restauracji Belvedere
Majówka w Restauracji Belvedere Majówka w Restauracji Belvedere Majówka w Restauracji Belvedere
Majówka w Restauracji Belvedere Majówka w Restauracji Belvedere Majówka w Restauracji Belvedere
Menu