Z wielką dumą dzielimy się wspaniałą wiadomością, jaką jest zajęcie drugiego miejsca w prestiżowym rankingu TOP 50 Restauratorów FORBES & FOR 2023.
Nagrodę za działalność Restauracji Belvedere oraz Belvedere Catering odebrała właścicielka marki Belvedere Gourmet Group – Anna Wożniak Starak. To właśnie przez pryzmat właściciela jury rankingu dokonuje oceny biorąc pod uwagę koncept, smak oraz wizję rozwoju biznesu. Anna Wożniak- Starak wyróżniona została także w kategorii „Skuteczność Biznesowa”.
Wyniki rankingu zostały ogłoszone podczas gali, która odbyła się po konferencji Made For Restaurant „SOS dla Gastronomii” zorganizowanej przez Made FOR Restaurant, pod honorowym patronatem Prezydenta Miasta stołecznego Warszawy, Rafała Trzaskowskiego uznającego branżę gastronomiczną za kluczową dla rozwoju stolicy i Polski.
W wydarzeniu wzięło udział ponad 500 restauratorów i liderów gastro z całej Polski. Podczas eventu miały miejsce panele dyskusyjne i warsztaty. Poruszano w nich takie tematy jak: skuteczność biznesowa, nowoczesne zarządzanie restauracją, aktualne trendy kulinarne. W czasie wydarzenia wypracowano pakiet „SOS dla Gastro”.
Nie zabrakło emocji związanych ze smakowaniem dobrego jedzenia. Prezentacji swoich dań dokonały znane osobowości świata kulinarnego. Wśród nie mogło zabraknąć przedstawicieli Grupy Belvedere, którzy podali swoje autorskie dania. Tomasz Łagowski, szefa kuchni Restauracji Belvedere podał bulion z bażanta z truflami i pielmieniami. Michał Iwaniuk – Szef Kreatywny Belvedere Gourmet Group wprowadził Gości w zachwyt swoim deserem – musem z orzecha laskowego z czekoladą wegańską NXT w pairingu z wódką krzeską.