Sezonowe kompozycje smaków w formie degustacyjnej – Grazing Menu

Sezonowe kompozycje smaków w formie degustacyjnej – Grazing Menu

Czy Wy też co roku czekacie na lato, tak jak my? Dzięki bogactwu smaków, jakie ono oferuje, możemy przygotowywać potrawy w nowych odsłonach, rozpieszczając Wasze kubki smakowe.   Zapraszamy Was do naszego malowniczego, zielonego ogrodu na degustację wyjątkowych kulinariów, także w  autorskiej interpretacji GRAZING MENU.

Inspiracją do nowego menu było bogactwo sezonowych składników, które pozwala na nieograniczone możliwości w komponowaniu dań – prostych, choć zaskakujących smakiem i formą podania. To co najlepiej charakteryzuje nową odsłonę karty, to przede wszystkim lekkość, świeżość i idealne dopasowanie do błogiej atmosfery, towarzyszącej letnim spotkaniom w Restauracji Belvedere.

Z pewością wielu z Was, przeglądając kartę menu, nie może się zdecydować na wybór potrawy. Przychodzimy z pomocą: teraz każdy Gość ma możliwość sróbowania wszystkich dań z karty i poznania aktualnych smaków Restauracji Belvedere w jeszcze szerszym ujęciu. Podążając za światowymi trendami do naszych propozycji kulinarnych wprowadziliśmy Grazing Menu. Co oznacza, że każdą z potraw, znajdującą się w naszej karcie, można zamówić w mini porcji.

W sezonowej karcie dań zaproponowałem lekkie i świeże przystawki, takie jak serca karczochów z parmezanem, rukolą i oliwą, kremowa buratta na zielonym pesto z kolorowymi pomidorami i bazylią czy ulubione przez Gości danie New York z krewetek 8/12, mango, papają i palonym masłem. Zupy i dania główne to m.in. inspirowana polską tradycją kulinarną zupa z mazurskich raków z kluseczkami ze szczupaka, kopremi śmietaną, sandacz z warzywami z cukinią,i młodymi ziemniakami oraz jagnięcinaz rozmarynem, pieczarkami, dymką i parmezanem. Z kolei w karcie deserów znalazły się takie pozycje, jak mille feuille z mango, marakują, migdałami i lodami truskawkowymi i financiera orzechową  z orzechów laskowych, migdałów, brzoskwiń i lodami palone masło. Życzę Państwu smacznego i zapraszam do odkrywania naszych letnich dań. – mówi  Tomasz Łagowski, Szef Kuchni Restauracji Belvedere.