Rodzinne świętowanie w Warszawie
Wielkanoc
w Restauracji Belvedere
Świętuj Wielkanoc z najlepszym smakiem
Wyjątkowe kulinaria
Święta Wielkanocne wymagają odpowiedniej oprawy kulinarnej. Aby w okresie wielkanocnym móc cieszyć się bogactwem smaku i aromatu potraw przygotowanych na najwyższym poziomie kulinarnym, zapraszamy do skosztowania wielkanocnych smaków Restauracji Belvedere.
Spędź z nami rodzinne chwile podczas Wielkanocnego branchu lub zamów potrawy świąteczne autorstwa Szefa Kuchni Tomasza Łagowskiego w ofercie na wynos.
Rodzinne świętowanie
Święta ze smakiem
Tworząc menu świąteczne, najważniejszy był dla mnie smak, który pozwala przenieść ducha świąt na talerz. Odpowiednio dobrane składniki dań, specjalnie wyselekcjonowane ryby czy mięso to tylko część mojej opowieści wielkanocnej na talerzu. Dania w ofercie to charakterystyczne dla świąt wielkanocnych smaki, ale w awangardowym wykonaniu. Aby wydobyć unikatowy charakter, komponując receptury dań, łamię utarte zasady:
Gotując żurek wielkanocny dodaję do niego maślanki, a przygotowując białą kiełbasę w piwie, wybieram tą z największą ilością jęczmienia i łączę z goździkami tak, aby dania miały wyjątkowy smak.
Życzę Państwu smacznych i zdrowych Świąt
Tomasz Łagowski
Szef Kuchni Reestauracji Belvedere
W ofercie Wielkanocnej
Bruch Wielkanocny
w Restauracji Belvedere
30 marca i kwietnia
Wyśmienita kuchnia, doskonała obsługa oraz unikalny klimat wnętrza restauracji w otoczeniu Łazienek Królewskich.
Wielkanocne dania
w ofercie na wynos
zamówienia do 25 marca
Dania w ofercie na wynos to charakterystyczne dla świąt wielkanocnych smaki, ale
w awangardowym wykonaniu.
Rodzinne świętowanie
Wielkanocny Brunch
Rodzinna atmosfera, bogactwo smaków w bufetach słodkich i słonych, zimnych oraz gorących, a także świąteczne specjały serwowane wprost z stacji live cooking. Spędź wyjątkowe święta Wielkanocne w rodzinnej atmosferze z doskonałą obsługą w klimatycznych wnętrzach Restauracji Belvedere.
Sałatka Nicejska
Caprese z awokado
Sałatka makaronowa z serem kozim, burakami i szparagami
Sałatka jarzynowa z domowym majonezem
Brokuły z sosem tatarskim
Jajka marynowane w burakach
Jajka z kawiorem
Jajka faszerowane w trzech odsłonach
Kolorowe pomidory
Chrupiące warzywa
Hummus sezamowy i buraczany
Sezonowe sałaty, różne rodzaje
Dressingi do sałat (winegret, miodowo-balsamiczny,
jogurtowo-czosnkowy)
Nasze pieczywo, wypiekane na miejscu
Masło solone, ziołowe
Perliczka z sałatami i winegretem
Pasztet z kaczki z marynowanymi grzybami
Pasztet z dziczyzny z żurawiną
Wędzone i pieczone mięsa
Żurawina do mięs, chrzan, musztarda
Marynowane grzybki
Młody zagrodowy ser kozi
Kozi twaróg z czosnkiem niedźwiedzim
Ser krowi z pleśnią Roquefort
Dojrzały ser kozi
Dodatki (owoce, miody, konfitura, herbatniki)
Wędzone ryby (szprotki, pstrąg, łosoś)
Śledzie w śmietanie z jabłkiem
Sałatka śledziowa z sosem tatarskim
Śledzie z selerem i rodzynkami
Kolorowy gravlax z koprem
Ostrygi z dressingiem szalotkowo-octowym
Wielkanocny żurek z wędzonką i jajkiem
Bulion z bażanta z domowym makaronem
Pieczona kaczka z majerankiem i owocami
Wołowina z sosem truflowym
Biała kiełbasa gotowana w ciemnym piwie z goździkami z sosem musztardowym
Sandacz w sosie maślano-winnym
Pieczone i grillowane warzywa z masłem rozmarynowym
Blanszowane sezonowe warzywa z oliwą extra virgin
Wytrawna babka ziemniaczana z boczkiem
Kluski śląskie z masłem ziołowym
W cenie brunchu:
open bar z napojami bezalkoholowymi oraz open bar z winem, piwem i winem musującym.
Zapraszamy 31 marca i 1 kwietnia od godziny 12:00 do 17:00. Cena za osobę dorosłą 439 PLN, dziecko 50% ceny regularnej
REZERWACJA STOLIKA:
codziennie w godzinach 10:00 – 21:00
Tel.: +48 606 102 002
Restauracja@belvedere.com.pl
Mini Burgery
Frytki z batatów
Mini pancakes
Owocowe szaszłyki
Mazurek karmelowy z pralina orzechowa
Mazurek staropolski z marmoladą owocowo-różaną
Sernik pomarańczowy z cynamonem
Babka piaskowa w czekoladzie
Baba drożdżowa w pomadzie lukrowej
Baba marmurkowa z pomarańczą
Keks owocowy
Pascha z bakaliami
Filetowane owoce
Sos czekoladowy
Konfitury owocowe
Kolorowe i strzelające posypki
Sum w cieście chlebowym z sosem z szyjek rakowych
Faszerowany indyk ze skórką pomarańczy i pistacjami
Pieczona i wędzona szynka Podkomorzego z sosem chrzanowym
Pieczone ziemniaki z ziołami
Wiosenne sałaty z nowalijkami i winegretem
Świąteczne smaki autorstawa szefa kuchni Tomasza łagowskiego
W ofercie na wynos
Ciesz się się bogactwem smaku i aromatu potraw przygotowanych na najwyższym poziomie kulinarnym – zapraszamy do skosztowania wielkanocnych smaków Restauracji Belvedere w ofercie na wynos.
Jajka faszerowana z pieczarkami| 4 połówki | 17 PLN
Jajka faszerowane z łososiem| 4 połówki | 19 PLN
Jajka faszerowane z szynką| 4 połówki | 17 PLN
Śledź z jajkami, porem, śmietaną i domowym majonezem| 150 g | 35 PLN
Pieczony jesiotr z sosem tatarskim| 150 g | 58 PLN
Gravlax z łososia z nowalijkami i jajkiem przepiórczym|150 g | 51 PLN
Zimne nóżki cielęce z młodą marchewką 200 g | 29 PLN
Pasztet z dziczyzny z konfiturą owocową 500 g | 95 PLN
Pasztet z królika z konfiturą żurawinową 500 g | 95 PLN
Tradycyjna sałatka jarzynowa z domowym majonezem 1 kg | 52 PLN
PLN
Żurek wielkanocnym z jajkiem, smażoną kiełbasą, majerankiem i leśnymi grzybami| 0,9 l | 58 PLN
Kremowa zupa szczawiowa z jajkiem, wędzonym boczkiem, jabłkami i ziemniakami| 0,9 l | 47 PLN
Kaczka w sosie malaga z gotowaną gruszką i kluskami śląskimi|
1 porcja | 110 zł
Biała kiełbasa gotowana w ciemnym piwie z goździkami,
karmelizowaną cebulą z puree ziemniaczanym z musztardą
francuską| 1 porcja | 56 zł
Filet z sandacza z sosem cytrynowym, zielone szparagi
ze szpinakiem i brokułem| 1 porcja | 129 zł
Keks| 450g | 65 zł
Zebra| 450g | 65 zł
Baba drożdżowa| 500g | 55 zł
Baba piaskowa| 500g | 55 zł
Mazurek staropolski| 500g | 55 zł
Mazurek nowoczesny kajmakowy| 800g | 69 zł
Pascha| 1kg | 195 zł
Sernik pomarańczowy okrągły| 1kg | 150 zł
Sernik pomarańczowy kostka| 500g | 75 zł
Termin składania zamówień: 25.03.2024 r. Odbiory w dniach 29 i 30 marca.
Skontaktuj się z nami codziennie w godzinach 10:00 – 21:00
Tel.; +48 606 102 002
Restauracja@belvedere.com.pl