Wielkanoc w naszej restauracji to idealny pomysł na beztroskie, rodzinne Święta spędzone w samym sercu Parku Łazienek Królewskich.
Szef Kuchni Sebastian Olma specjalnie dla Państwa przygotował brunchową ofertę składające się z tradycyjnych polskich potraw.
W dniach 1 i 2 kwietnia we wnętrzu restauracji pojawi się nutka wiosennego blasku, pięknie udekorowane stoły i subtelna muzyka na żywo. Kolorowe bufety oraz smaki dzieciństwa przeniosą Państwa w magiczną atmosferę Świąt Wielkanocnych.
Zespół Szefów Kuchni Belvedere serwować będzie tradycyjne potrawy w nowoczesnej formie kącików Slow Food. Podczas brunchu w tradycyjnym bufecie dostępne będą również przekąski zimne, staropolskie dania ciepłe oraz kawiarenka deserowa. W open barze napoje bezalkoholowe: aromatyczna kawa, herbata, woda oraz napoje alkoholowe: wino białe, czerwone, wino musujące, piwo.To wszystko to dla każdego z Państwa podczas wielkanocnego brunchu.
Zapraszamy do cieszenia się radosnymi Świętami razem z nami już teraz – zarezerwuj stolik – telefonicznie +48 606 102 002 lub e-mailowo: rezerwacja@belvedere.com.pl!
Menu Wielkanocne 2018
Dostępne w dniach 1 oraz 2 kwietnia w godzinach 12:00 – 16:30
Kąciki Slow Food, obsługiwane przez kucharza Belvedere :
Wędzone Ryby
Wędzona sielawa i pstrąg tęczowy z jeziora Jeziorak z miejscowości Skitławki
Wędzony sum z kaszubskiej domowej wędzarni ze Swarzewa
***
Łosoś pieczony w cieście maślanym z sezamem
Dodatki:
Sos maślany z trybulą
Gotowane młode warzywa
***
Mięsa pieczyste i wędliny staropolskie
Schab nadziewany śliwką suszoną
Peklowana łopatka nadziewana morelą
Karczek w płatkach dzikiego majeranku
Boczek peklowany w dębowej beczce
Kindziuk litewski
Kumpiak podlaski
Pasztet z sarny z konfiturą rozmarynowo – pomarańczową
Kiełbasa Lisiecka
Szynka wędzona
Dodatki:
ogórki kwaszone, domowe marynaty, sos tatarski, ćwikła z młodym chrzanem, majonez z zielonym pieprzem
***
Kaczka pieczona w płatkach majeranku z sosem żurawinowym
Dodatki:
Pieczone ziemniaki z ziołami i młodym czosnkiem
Karmelizowane jabłka z miodem
***
Pieczeń cielęca faszerowana borowikami
Dodatki:
Szpecle w sosie maślanym z trybulą
Fasolka szparagowa z szalotką i bułką tartą
***
Sery polskie:
Bursztyn
Ser kozi dojrzewający
Oscypek
Domowy twaróg z rzodkiewką i szczypiorkiem
Pascha wielkanocna z bakaliami
Dodatki:
żurawina z gruszką, konfitura agrestowa, prażone orzechy, bakalie
***
Przekąski zimne w bufecie :
Jajka nadziewane wędzonym łososiem
Jajka nadziewane sałatką z raków
Jajka faszerowane borowikami i szczypiorkiem
Jajka faszerowane wiejską szynką i młodymi listkami szpinaku
* * *
Sandacz z kremem z zielonego groszku i mięty
Tatar z polędwicy wołowej z domowymi marynatami
Perliczka faszerowana pistacjami i cytrynowym tymiankiem
Pieczony burak z kozim serem i vinaigrette z kwiatu czarnego bzu
Sałata dębolistna z trocią wędzoną i cytrusami
***
Pieczywo domowe:
Chleb na zakwasie
Domowe bułki z boczkiem wędzonym i cebulką
Bagietki z suszonymi borowikami
Chleb na miodzie
Osełka masła
***
Dania gorące bufetowe :
Wielkanocny barszcz biały z jajkiem, ziemniakami i cząbrem
Pieczona biała kiełbaska na kapuście z kminkiem
Pierogi z szynką, twarogiem i cebulką
***
Kawiarenka deserowa :
Baba Wielkanocna
Sernik z bakaliami
Torcik marchwiowy z orzechami i czarną porzeczką
Mazurki wielkanocne z kajmakiem, czekoladą, pomarańczą
Owocowa opera – krem z czarnej porzeczki, biała czekolada z malinami
Sękacz
Owoce
Open bar:
napoje bezalkoholowe: aromatyczna kawa, herbata, woda
napoje alkoholowe: wino białe, czerwone, wino musujące, piwo.
Cena: 215 zł / os. dorosła
99 zł / dziecko do 15 lat
Dziecko do 4 lat bezpłatnie
*Oferta ważna dla gości indywidualnych do 30 osób
10% serwisu kelnerskiego zostanie doliczone do rachunku dla grup powyżej 9 osób.
REZERWACJA
Telefoniczna: +48 606 102 002
E-mailowa: rezerwacja@belvedere.com.pl