Sprawdź nasze wpisy na blogu

Restauracja Belvedere i Belvedere Catering z drugim miejscem w rankingu TOP 50 Restauratorów FORBES & FOR 2023

Z wielką dumą dzielimy się wspaniałą wiadomością, jaką jest zajęcie drugiego miejsca w prestiżowym rankingu TOP 50 Restauratorów FORBES & FOR 2023. Nagrodę za działalność Restauracji Belvedere oraz Belvedere Catering  odebrała właścicielka marki Belvedere Gourmet Group – Anna Wożniak Starak. To właśnie przez pryzmat właściciela jury rankingu dokonuje oceny biorąc pod uwagę koncept, smak oraz wizję rozwoju biznesu. Anna Wożniak- Starak wyróżniona została także w kategorii „Skuteczność Biznesowa”. Wyniki rankingu zostały ogłoszone podczas gali, która odbyła  się po konferencji Made For Restaurant „SOS dla Gastronomii” zorganizowanej przez Made FOR Restaurant, pod honorowym

Czytaj więcej

AKADEMIA MISTRZÓW SMAKU wyłania 24 najlepszych Studentów

5 września 2022 r. odbyły się egzaminy kwalifikacyjne, będące ostatecznym etapem eliminacji do prestiżowej szkoły przyszłych zawodowców kulinarnych. Wyłoniono z nich 24 Studentów przyjętych w poczet pierwszej edycji Akademii. Wcześniej, w drodze preeliminacji szkolnych obejmujących całą , zakwalifikowano 50 kandydatów spełniających oczekiwania Akademii. Egzamin Akademii Mistrzów Smaku by Belvedere był ostateczną weryfikacją wiedzy i umiejętności kandydatów. Składał się z egzaminu ustnego i pisemnego. Przyszli adepci byli oceniani przez 6-osobowe jury,  w którym zasiedli: organizator projektu – Elżbieta Nitsze, prezes Belvedere Gourmet Group,  trenerzy kulinarni w składzie David Gaboriaud, Michał Iwaniuk

Czytaj więcej

Kolejny etap w AKADEMII MISTRZÓW SMAKU – spotkanie Rady Programowej

Pierwsza Rada Programowa Akademii Mistrzów Smaku by Belvedere, stworzona pod egidą Belvedere Gourmet Group, zdradza coraz więcej szczegółów na temat istoty jej funkcjonowania oraz założeń programowych edukacji młodzieży przygotowującej się do pracy na stanowisku kucharza, a  może nawet także szefa kuchni. 18 lipca 2022 r. w Restauracji Belvedere odbyła się pierwsza i najważniejsza Rada Programowa Akademii Mistrzów Smaku by Belvedere. Wśród uczestników wydarzenia znaleźli się zarówno trenerzy kulinarni, eksperci Akademii jak i przedstawiciele Organizatora oraz marki Chefs Culinar – Mecenasa Akademii. Sednem spotkania było zaprezentowanie jego uczestnikom szczegółowego harmonogramu roku

Czytaj więcej

Sezonowe kompozycje smaków w formie degustacyjnej – Grazing Menu

Czy Wy też co roku czekacie na lato, tak jak my? Dzięki bogactwu smaków, jakie ono oferuje, możemy przygotowywać potrawy w nowych odsłonach, rozpieszczając Wasze kubki smakowe.   Zapraszamy Was do naszego malowniczego, zielonego ogrodu na degustację wyjątkowych kulinariów, także w  autorskiej interpretacji GRAZING MENU. Inspiracją do nowego menu było bogactwo sezonowych składników, które pozwala na nieograniczone możliwości w komponowaniu dań – prostych, choć zaskakujących smakiem i formą podania. To co najlepiej charakteryzuje nową odsłonę karty, to przede wszystkim lekkość, świeżość i idealne dopasowanie do błogiej atmosfery, towarzyszącej letnim spotkaniom w

Czytaj więcej

Belvedere Gourmet Group otwiera AKADEMIĘ MISTRZÓW SMAKU aby wspierać młode talenty kulinarne

13 czerwca 2022 roku w Restauracji Belvedere zainaugurowaliśmy otwarcie  Akademii Mistrzów Smaku by Belvedere – unikatowego projektu edukacyjnego stanowiącego profesjonalne wsparcie w rozwijaniu umiejętności zawodowych najzdolniejszych uczniów szkół ponadpodstawowych o profilach gastronomicznych. Do udziału w projekcie zaprosiliśmy osobowości z branży gastronomicznej, osoby zarządzające, pedagodzy i uczniowie szkół średnich oraz media branżowe. W czasie inauguracji  odbyły się dwie debaty, w których omówiona została idea utworzenia Akademii, zasady jej funkcjonowania oraz korzyści zarówno dla uczniów, szkół jak i jej Ambasadorów. Jesteśmy przekonani, że dzięki naszemu wkładowi w edukację talentów kulinarnych przyczynimy się

Czytaj więcej

„Cuda i Wianki” – magiczny wieczór – Gala Charytatywna na rzecz Ukrainy z udziałem Hectora Jimeneza Bravo

28 kwietnia 2022, w Restauracji Belvedere w Warszawie odbyło się wyjątkowe wydarzenie z inicjatywy Anny Woźniak–Starak, właścicielki Restauracji Belvedere – Gala Charytatywna „Cuda i Wianki” ,  z której całkowity dochód został przeznaczony na rzecz ofiar wojny w Ukrainie  z miasta Bucza, gdzie miały miejsce jedne z najtragiczniejszych wydarzeń tej wojny. Tego wieczoru restaruacja zmieniła w prastary las scenorgrafią  nawiązując do pogańskiego święta obchodzonego w Dawnej Ukrainie, była przywołaniem zwycięstwa Świętowida nad Czarnobogiem. Zwycięstwa światła nad ciemnością. Nadzieją współczesnych Europejczyków na zakończenie wojny w Ukrainie. Wieczór swoją obecnością zaszczyciły osobowości ze

Czytaj więcej

Grazing Menu czyli nowości w karcie Restauracji Belvedere

Mamy wielką przyjemność zaprosić Państwa na kulinarną ucztę smaków w postaci Grazing Menu. Grazing menu to wszechstronne doznania kulinarne składające się z kompozycji potraw w formie degustacyjnej, utworzonych w oparciu o naszą aktualną kartę menu. Każdy z Gości ma możliwość posmakowania potraw z menu, w którym znajdują się dwie przystawki zimne, jedna przystawka gorąca, dwa dania główne oraz wyśmienity deser, a wszystko to poprzedzone z znakomitym amuse-bouche. Grazing menu jest doskonałym sposobem na wspólne poznawanie smaków, gdzie można cieszyć się smakiem większej ilości potraw, co pozwoli na poznanie naszej kuchni

Czytaj więcej
ELŻBIETA NITSZE

Elżbieta Nitsze nowym prezesem Belvedere Gourmet Group

W sierpniu 2021 powitaliśmy na pokładzie Panią Elżbietę Nitsze, która objęła stanowisko Prezesa Zarządu w Grupie Belvedere. Będzie odpowiadać za dalszy rozwój naszej firmy, w której portfolio znajdują się obecnie takie marki premium jak Restauracja Belvedere, Belvedere Catering by Design oraz Mój Prywatny Kucharz. Elżbieta Nitsze od 2014 roku związana była z jednym z najlepiej ocenianych przez Gości warszawskich hoteli, niezależnym Airport Hotel Okęcie. Jako jego dyrektor zmierzyła się z sukcesem z wyzwaniem wprowadzenia obiektu, po jego rozbudowie i modernizacji, ponownie na rynek hoteli klasy premium. Owocem tych zmian jest

Czytaj więcej
Belvedere à la Maison

Belvedere à la Maison – Przenieś wyjątkową atmosferę restauracji do domowego zacisza.

Na doświadczenie kulinarne składa się wiele elementów – atmosfera, design miejsca, sztuka kelnerska i menu, które jest dopełnieniem nieoczywistej podróży smaków. Zanim drzwi restauracji ponownie zostaną otwarte dla Gości, warto przenieść kameralną atmosferę lokalu wprost do swojego domu. Restauracja Belvedere przygotowała wyjątkową ofertę dostaw, która pozwoli na doświadczenie smaku autorskich potraw szefów kuchni w domowym zaciszu. Specjalnie skomponowane menu to propozycje zarówno klasyczne, jak i wegetariańskie, stworzone zgodnie z filozofią restauracji o ponad 30 letniej tradycji.

Czytaj więcej
Wieczór pełen wyjątkowych chwil

Wieczór pełen wyjątkowych chwil

22 września 2020 roku Restauracja Belvedere miała przyjemność zorganizować wyjątkową kolację we współpracy z polskim wydaniem magazynu Vogue. Kulinarne doświadczenie smaków było uroczystym zakończeniem konferencji Business Fashion Environment Summit. Gościem honorowym wydarzenia był NW Maksymilian, książę Liechtensteinu. Autorzy dedykowanego menu – szef kreatywny Łukasz Guziński i executive szef Tomasz Łagowski skomponowali wegetariańskie dania inspirowane szampanem Dom Perignon z rocznika 2010.

Czytaj więcej